Українські пенсіонери мають право на вікові надбавки. Першу доплату 300 гривень можна отримувати після 70-річчя. Проте не всім світять ці кількасот гривень. Про це йдеться у повідомленні Пенсійного фонду.

В Україні пенсіонери можуть отримувати надбавки не лише за певні заслуги чи наднормовий стаж. Починаючи з 70 років, автоматично призначаються вікові надбавки.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 300 грн встановлюється пенсіонерам з дати досягнення віку 70 років, незалежно від виду пенсії, закону, згідно з яким призначена пенсія, тривалості страхового стажу та факту роботи", - зазначили в ПФУ.

Однак винятки все ж таки є. Як пояснили у відомстві, якщо разом із віковою надбавкою та іншими доплатами до пенсії загальний розмір виплати перевищує 10 340,35 гривні, то цей грошовий бонус не надається.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

пенсіонерка, скріншот з відео
пенсіонерка, скріншот з відео

Обсяг цієї надбавки змінюється зі збільшенням віку пенсіонера:

  • з 70 до 74 років – 300 гривень
  • з 75 до 79 – 456 гривень;
  • від 80 років та старше – 570 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, найбіднішим пенсіонерам допоможуть копійкою: скільки можуть доплатити.

Також наш портал інформував, у трудову більше не дивляться? Хто в Україні може отримувати пенсію без стажу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, терміново треба йти у фонд: українським пенсіонерам зробили останнє попередження.