Питання ціни на анестезію під час хірургічних операцій є досить поширеним серед пацієнтів в Україні та їхніх рідних.

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) дає роз'яснення щодо цього. Незалежно від того, планова операція або термінове втручання, анестезія є безкоштовною для пацієнта. Ідеться і передопераційного огляду анестезіолога перед хірургічним втручанням.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Своєчасне знеболювання, анестезіологічна підтримка та при необхідності процедурна седація на всіх етапах діагностики та лікування входять до складу пакету "Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах".

Слід зазначити, що за умовами договору лікарня зобов'язана забезпечити пацієнта лікарськими засобами, у тому числі засобами анестезії, визначеними Національним переліком основних лікарських засобів. Крім того, постачання деяких із них здійснюється за державні кошти через централізовані закупівлі МОЗ чи інші програми фінансування.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

Знеболення передбачено і в стоматології, і у допомозі за гострого інсульту, інфаркту, за психіатричної допомоги, за паліативної допомоги тощо.

Нагадаємо, українець застрелився у воїнниці через тиждень після мобілізації - на ВЛК не знайшли проблем із психікою

Як повідомляв "Знай.uа", В'ячеслав Узєлков переніс важку операцію: тепер чекає нове життя

Знай.uа писав, батькам немовлят готують зміни: на що мають право