Українські сім’ї, де є три і більше дитини, мають право платити половину за житлово-комунальні послуги. Варто знати, які пільги можуть отримувати багатодітні сім’ї і як правильно оформити допомогу на оплату квартири в Україні.

Про це повідомляють на сторінці Головного управління ПФУ на Донеччині у Facebook.

Пільги на оплату квартири для багатодітних сімей

Отже, багатодітні сім’ї можуть отримати 50% знижку на оплату житлово-комунальних послуг, але в тому випадку, якщо на кожного члена родини йде 21 квадратний метр загальної площі і додатково 10,5 квадратних метрів на всю сім’ю.

Також сім’ї, де є три і більше дитини, можуть отримати 50% знижку на оплату комунальних послуг і вартість скрапленого балонного газу для потреб. Якщо в будинку немає централізованого опалення, сім’ї можна платити половину вартості палива, зокрема, рідкого.

Скриншот зі сторінки Головного управління ПФУ на Донеччині
Скриншот зі сторінки Головного управління ПФУ на Донеччині
Скриншот зі сторінки Головного управління ПФУ на Донеччині. Фото: Facebook

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Важлива умова для отримання пільги

У цьому випадку необхідно, щоб середньомісячний сімейний бюджет за попередні півроку на одного члена сім’ї не був вищим за дохід, який дозволяє отримувати знижки.

Оформлення пільги на оплату ЖКП багатодітній сім’ї

Щоб оформити пільгу на оплату квартири, потрібно пройти реєстрацію в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які можуть отримати знижки. Щоб отримати пільгу, потрібно надати такі документи, як:

  • Заяву на отримання знижки на оплату квартири або придбання палива та газу

  • Звітність про сімейний бюджет

  • Довідку, яка підтверджує присутність пічного опалення або кухонного вогнища на твердому паливі

Нагадаємо, як можна отримати субсидію на квартиру в режимі онлайн.

Як повідомляли раніше, які українці можуть не платити за житлово-комунальні послуги.

Як писав "Знай" раніше, в Україні зміняться правила отримання субсидій і виплат.