Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що багато українців перед оформленням пільгової пенсії хочуть знати, чи потрібна довідка про "характер роботи".

Відповідь на це запитання надали спеціалісти прес-служби ГУ Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Так, при виході на заслужений відпочинок українці стикаються з багатьма питаннями. Наприклад, один із них, чи потрібно надавати довідки про пільговий характер роботи, якщо до трудової книжки внесено відповідні записи.

"Мій батько збирається на пільгову пенсію за Списком № 2. Чи слід йому надавати довідки про пільговий характер роботи, якщо до трудової книжки внесено відповідні записи?", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

У відповідь на це у ПФУ повідомили, що у цьому випадку довідки потрібно надавати. Справа в тому, що саме в них підприємство підтверджує зайнятість працівника у шкідливих та тяжких умовах праці протягом повного робочого дня. При цьому в трудових книжках зазначаються умови, на яких особу прийнято на роботу.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Зокрема, у довідці мають бути зазначені:

- роботи, що належать до спеціального стажу;
- професія чи посада;
- характер виконуваної роботи;
- розділ, підрозділ, пункт, найменування списків чи його номери, куди включається цей період работы;
- первинні документи за час виконання роботи, на підставі яких видано таку довідку.

Зверніть також увагу, що страховий стаж, який дає право на пенсію на пільгових умовах, придбаний після 21.08.1992, обчислюється з урахуванням результатів атестації робочих місць, проведеної на підприємстві.

Нагадаємо, як зміняться субсидії для українців у травні.

Раніше повідомлялося, допомога по-новому: що в Україні зміниться із субсидією та виплатами.

Також, пенсіонери стануть "багатшими" на тисячу гривень: як можна отримати доплату.