100$ за пасочку: де в Україні продають найдорожчу святкову здобу

Паска, кадр з відео
Паска, кадр з відео

У соціальних мережах активно поширюються новини про те, що в мережі супермаркетів "Сільпо" продається дуже дорога паска. Тільки уявіть собі, за здобний десерт беруть – 3500 грн. Нібито виробником такого великоднього хліба є сицилійська компанія Fiasconaro, яка постачає свої панетони в Україну. У наборі крім паски виробники додали шоколадну пасту власного виробництва та ніж для зручного нанесення. На дорогу паску звернула увагу Tiktok-блогерка. Вона зазначає, що паска створена в колаборації із всесвітньо відомим брендом Dolce & Gabbana і придбала її у Le Silpo.

Українцю заблокували картку за купівлю піци: Monobank розпізнав як "підозрілу" операцію

Монобанк, фото Знай.ua
Монобанк, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Monobank заблокував клієнтку картку за оплату рахунку в кафе, вважаючи цю операцію "підозрілою". Про це свідчить відгук на порталі "Мінфін". Клієнт Monobank розповів, що за багато років не стикався із проблемами в обслуговуванні, але напередодні йому заблокували картку через підозрілу операцію. За словами чоловіка, він лише оплатив рахунок у піцерії. Українець відразу ж звернувся до служби підтримки, де йому запропонували підписати заяву, яка підтверджує, що він платив карткою. Втім, за кілька днів доступ до рахунку не відновили й навіть не зорієнтували в термінах.

Списки туристів передаватимуть до прикордонникам

Прикордонники, фото: Facebook
Прикордонники, фото: Facebook

З наступного літа власники баз відпочинку біля озера Світязь повинні будуть надавати списки мешканців їхніх закладів до прикордонних служб. Новина про це напевно викличе обурення у суспільстві. Таке правило було оголошено на зборах у Шацькій селищній раді за участю Ольги Черен, начальниці Ковельської районної військової адміністрації. Згідно з інформацією, отриманою від Шацької селищної ради, на зборах обговорювалися зміни, пов'язані із запровадженням пропускного режиму на п'ятикілометровій ділянці від кордону з Білоруссю.

"Обговорювали 23-річних": експерт пояснив, чим обернеться "омолодження" ЗСУ

Операція воїну ЗСУ, фото: Facebook
Операція воїну ЗСУ, фото: Facebook

В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Український президент Володимир Зеленський підписав 2 квітня закон про зниження призовного віку з 27 до 25 років. Керівник "Центру військово-правових досліджень" Олександр Мусієнко заявив, що це "то рішення, яке необхідно було приймати". Водночас застерігає, що Росія проводить та проводитиме різноманітні інформаційно-психологічні операції, спрямовані на те, щоб демотивувати чи зірвати процес мобілізації в Україні.

Перевірте негайно: Нацбанк попередив про підробки

Гроші / фото: скріншот Youtube
Гроші / фото: скріншот Youtube

В Україні зустрічаються різні підроблені купюри, але найчастіше фальшивомонетники обирають банкноти великих номіналів старого зразка. За інформацією регулятора НБУ, на 1 мільйон справжніх банкнот у середньому припадало 2,1 підроблені гривні. Порівняно з євро відсоток підробок гривні в обігу значно нижчий. Дані Європейського центрального банку показують, що на 1 мільйон євро припадає близько 16 фальшивих банкнот.