Українці отримують значні платіжки за електроенергію, а експерти прогнозують нове підвищення тарифів цього року. Щоб не залишитися з порожніми кишенями, фахівці YASNO дали пораду щодо економії.

У Міненерго поки що не планують підвищувати ціни на електроенергію, але й не виключають такої можливості у 2024 році.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Кожен споживач може вплинути на обсяги споживаної електроенергії та відповідно на нарахування у платіжках. Один зі способів – при купівлі нової побутової техніки звертати увагу на клас енергоефективності.

Зазвичай кожного типу техніки споживання вважають по-різному, але ключовим показником буде саме позначка буквою. Економна техніка маркується в такий спосіб: А чи А+++, А++, А+, де три плюси — найвищий показник.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

"Останні кілька років у Євросоюзі діє інше маркування — це літери від A до G, без плюсів. Позначка A є найбільш енергоефективним маркером, G — найменш енергоефективним. Тобто, чим ближче до А, тим менше коштів ви витратите на електроенергію з нею", - пояснили у компанії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до 3,5 кВт-год: в Україні планують "заліпити" бюджетні дірки за рахунок підвищення тарифів на світло.

Також наш портал інформував, готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає.

Крім того, ми писали, щоб уникнути перерахунків та донарахувань: енергетики нагадали українцям важливе правило.