Кожен побутовий споживач має щомісяця передавати показники газового лічильника, незалежно від того, споживається блакитне паливо чи ні. Втім, деякі українці можуть забути про цю процедуру. Про це розповіли на facebook-сторінці Чернігівської філії "Газмережі".

Просто так ігнорувати обов'язок передавати показники лічильника не варто, адже оператор газорозподільної мережі нараховуватиме споживання за середнім показником, що призведе до накопичення боргу.

Показники лічильників, скріншот: YouTube
Показники лічильників, скріншот: YouTube

На деякий час забути про необхідність щомісяця передавати показники можуть споживачі, які не проживають удома та не споживають газ. Для цього потрібно направити "Газмережам" письмову заяву про непроживання та додати документи, що це підтверджують. Це може бути довідка ВПО або копія закордонного паспорта з позначкою про перетин державного кордону.

Показники лічильника газу, скріншот: YouTube
Показники лічильника газу, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

За тривалої відсутності процедуру з надсиланням заяви та документів необхідно повторювати кожні півроку.

"Важливо‼️ Якщо період вашої відсутності буде більше ніж півроку, то протягом 30-ти днів із моменту закінчення цього періоду документи до філії потрібно надіслати повторно", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, можете залишитися без газу: "Газмережі" попередили українців.

Також наш портал інформував, "Газмережі" змінять місячний платіж за розподіл газу: хто заплатить менше.

Крім того, ми писали, платіжку за доставку блакитного палива: газовики розклали по поличках популярне питання.