Енергосистема України продовжує страждати від атак російських окупантів. На її відновлення потрібно багато коштів, частину яких можуть покрити за рахунок підвищення тарифів. Чого чекати українцям, розповів міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Торік тарифи на електроенергію для населення було підвищено внаслідок масованих російських ударів. За словами Германа Галущенка, якби не цей крок, то держава не змогла б відновити енергосистему та стабільно пройти зиму.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

В останні тижні російські окупанти посилили атаки на українську енергетику. Сильно постраждали об'єкти у низці міст, особливо у Харкові та Одесі.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Міністр енергетики заявив, що на даний момент говорити про нове підвищення тарифів зарано. Відповідні проєкти не розробляються, оскільки ще не зрозумілі масштаби завданих збитків.

"Ми ще не розуміємо масштабів пошкоджень, не здійснено повної оцінки збитків і не зрозуміло, які гроші потрібні на відбудову. Тому наразі немає жодних проєктів або напрацювань щодо зміни тарифів", - зазначив міністр.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Таким чином, у квітні побутові споживачі платитимуть за чинним тарифом - 2,64 гривні за кВт/год. Власники двозонних лічильників можуть і надалі користуватися пільговими тарифами 1,32 гривні за кВт/годину з 23:00 до 7:00.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчання газу та електроенергії: чому тарифні перестановки неминучі.

Також наш портал інформував, рахунки "космічні", а батареї холодні: як українцям оскаржити надані комунальні послуги.

Крім того, ми писали, через комуналку доведеться залазити у кредити: українцям затвердили нові тарифи одразу на дві послуги.