Мер Києва, Віталій Кличко, оголосив про завершення опалювального сезону у столиці з 28 березня у зв'язку із майбутнім потеплінням. Це означає, що системи опалення поступово відключатимуться по всьому місту.

Кличко у своєму Facebook повідомив, що для переведення централізованої системи теплопостачання в літній режим потрібен деякий час, тому вирішено розпочати процес відключення із зазначеної дати.

Квартири, скріншот: YouTube
Квартири, скріншот: YouTube

Це дозволить місту скоротити витрати на енергоносії, зокрема на природний газ, та зменшити платежі мешканців за опалення.

Відключення опалення в різних установах, таких як лікарні, школи та спортивні комплекси, здійснюватиметься за запитами їх керівників.

Віталій Кличко також висловив упевненість у стабільній роботі систем життєзабезпечення у Києві протягом зимового періоду, незважаючи на складні умови та обстріли.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

тепло подорожчає
тепло подорожчає

Проте, мешканці Києва після почутого обімліли адже відключити опалення можна було ще кілька тижнів тому, і тоді не довелося б отримувати за опалення суми у платіжках більше:

  • "Дуже що вимикають, можна було і раніше це зробити. А то в інших ні світла, ні тепла, ні води, ні газу. А у нас реально в квартирі спека. Навіщо курити зайве."
  • "Та ще 2 тижні тому можна було його припинити та заощадити, але гроші самі себе з бюджету не вкрадуть."
  • "А разом із опаленням і теплу воду в кранах. Тільки у нас нащадки совка не розуміють, що тепла вода в батареях і тепла вода в кранах – це не одне й те саме. Боже, коли цей совок уже вийде з українців!"