Коли справа стосується наших пенсій, все стає досить серйозним, правда? Особливо коли Ви очікуєте пристойного підвищення, а в результаті отримуєте щось зовсім не те. Одна дівчина з України вирішила з'ясувати, чому її пенсія зросла лише на 2%, коли було обіцяно 8%.

Пенсійний Фонд пояснив, що цього року для індексації пенсій використовувався середній розмір заробітної плати в країні, який становив 7994,47 гривень.

Пенсійні виплати в Україні
Пенсійні виплати в Україні

Однак, пенсії, які були призначені у попередні три роки, вже були розраховані на вищих показниках. В результаті вони не пройшли повної індексації та збільшились лише на 100 гривень з 1 березня.

Решта збільшення, за словами Фонду, було пов'язане з доплатою за понаднормовий стаж з огляду на зростання прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пенсійний фонд, кадр з відео
Пенсійний фонд, кадр з відео

Хоча відповідь від Пенсійного Фонду не надто влаштувала дівчину, інший користувач припустив, що все пов'язано зі збільшенням прожиткового мінімуму на 268 гривень:

"Прожитковий мінімум збільшився на 268 грн, от і помножте свій перероблений стаж у відсотках на збільшення прожиткового мінімуму."

Таким чином, стаж та рівень прожиткового мінімуму мають немале значення, якщо йдеться про розмір Вашої пенсії.

Отже, хоч у пенсійних справах і не просто розібратися, важливо стежити за процесом та ставити запитання, якщо щось здається незрозумілим. Можливо, якщо й не держструктура, то хтось із співвітчизників допоможе Вам.

Крім того, ми повідомляли, до якої пенсії отримають українці, які взагалі не працювали.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що про пенсію можна буде лише мріяти: як посилюються правила

Варто нагадати, що пенсіонери та інші вразливі категорії населення отримають грошові виплати: кожному по 3600 грн.