У Пенсійному фонді України регулярно відповідають на запитання українців щодо нарахування різноманітних виплат чи призначення субсидій, часто розбираючи спірні питання.

В одній із постів на офіційній фейсбук-сторінці Пенсійного фонду України фахівці відповіли на запитання читачки щодо деталей призначення субсидії.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

"За який період буде враховано в дохід домогосподарства пенсію, якщо субсидія призначатиметься з початку опалювального сезону?", - йдеться у повідомленні.

"У разі призначення житлової субсидії з початку неопалюваного сезону (з травня по вересень) сукупний дохід обліковується за ІІІ-ІV квартал попереднього календарного року. При цьому доходи у вигляді пенсії обліковуються за березень поточного року.", – відповіли у Пенсійному фонді України. ПФУ

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Це означає, за словами фахівців Пенсійного фонду України, що при розрахунку субсидії на літній (неопалювальний) період буде враховано березневу пенсійну виплату.

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Цей момент регулюється Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.21.10.1995 №848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", додали до ПФУ.

Нагадаємо, що один "промах" і субсидію не дадуть: ПФУ застеріг українців.

Раніше ми повідомляли, що робити, якщо стажу на нормальну пенсію не вистачає: ПФУ готові допомогти.

Також стало відомо, що виплатять навіть при переїзді: як отримати допомогу в іншому місті.