Багато українців мають на своїх платіжних картках кредитний ліміт, але, як виявилося, це може бути небезпечно. Аферисти навчилися красти навіть банківські кошти, незважаючи на встановлені ліміти. Про це свідчить відгук на порталі "Мінфін".

Клієнт Monobank залишився винен банку величезну суму грошей. Шахраї отримали доступ до його рахунку та спустошили кредитний ліміт на суму 70 тисяч гривень. Було проведено десятки транзакцій, але банк не відреагував на них як на підозрілих.

Карта Monobank. Фото: скрін youtube
Карта Monobank. Фото: скрін youtube

"В лютому 2024 було списано кредитні гроші в розмірі 70000, було здійснено 29 платежів за 4 хв, банк чомусь не заблокував карту, адже це не 2 і 10 платежів, а 29", - поділився українець.

За словами чоловіка, до цього хтось уже робив спроби вкрасти гроші, але встановлений ліміт перешкодив цьому. Вже вдруге це не стало на заваді шахраям.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Monobank. Фото: скрін youtube
Monobank. Фото: скрін youtube

"За 2 дні до цього випадку були спроби списання цих коштів двома платежами, але був виставлений ліміт на кредитні кошти і операції були не успішні Чому банк уже тоді не міг попередити власника по це? Банк сам відкрив таку суму ліміту, я не подавав заяву на кредит, але і не знав що можна нею так легко користуватися", - додав постраждалий.

Варто зазначити, що такі інциденти трапляються і з клієнтами інших банків. У такому випадку необхідно подавати заяву до банку та кіберполіції.

Кредитний ліміт. Фото: скрін Мінфін
Кредитний ліміт. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, "ПриватБанку" пояснили, чому при покупках з картки гроші знімають двічі.

Також наш портал інформував, банк не віддає гроші за комуналку: юрист підказав, що потрібно зробити.

Крім того, ми писали, вистачить на продукти та навіть комуналку: «ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку.