Українці, які споживають воду за лічильником, можуть зіткнутися з неприємностями, якщо не проведуть своєчасно важливу процедуру. Про це нагадали на facebook-сторінці "Київводоканалу".

Комунальники закликали споживачів оглянути документацію до своїх лічильників води та перевірити чи не минув міжповірочний період.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Побутові споживачі зобов'язані віддавати лічильники на перевірку кожні 4 роки. Дізнатися дату наступної перевірки можна або у повірочному свідоцтві, або у технічному паспорті, якщо пристрій новий.

"Повірку лічильників води необхідно здійснювати кожні 4 роки, і дізнатись дату наступної повірки можна у попередньому повірочному свідоцтві. Для нових лічильників необхідно відрахувати 4 роки від дати виробництва приладу, яка вказана у його технічному паспорті", - нагадали споживачам.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Лічильники, які не проходять перевірку у встановлений термін, можуть завдати неприємностей, у тому числі фінансового плану. Наприклад, покази таких приладів обліку не приймаються постачальником послуг, оскільки вважаються недійсними. Через війну обсяги споживання платіжках можуть неприємно здивувати.

Раніше портал Знай повідомляв, через комуналку доведеться залазити в кредити: українцям затвердили нові тарифи одразу на дві послуги.

Також наш портал інформував, будуть "сюрпризи" у платіжках? Тепловики слідом за водоканалами скаржаться на збиткові тарифи.

Крім того, ми писали, "Київводоканал" попередив власників квартирних лічильників: часу до кінця місяця.