Проблема некоректних нарахувань у платіжках за електроенергію досить популярна, але її можна з легкістю уникнути, якщо дотримуватися всього одного простого правила. Про це нагадують фахівці "Закарпаттяобленерго".

Протягом 2 останніх днів місяця та перших 3 днів наступного побутові споживачі зобов'язані передавати показники електролічильника. Якщо інформація про споживання не доходить до постачальника послуг до початку четвертого календарного дня місяця, розрахунок проводиться за середньодобовим споживанням.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Результат – некоректні нарахування у платіжках, адже фактичне споживання може сильно відрізнятись від середнього показника за попередній період.

Щоб уникнути перерахунків та донарахувань енергетики рекомендують прищепити звичку щомісяця у встановлений період передавати показники лічильника.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Винятком можуть бути домогосподарства, які мають лічильник із засобами дистанційної передачі. У такому разі показники автоматично знімаються та передаються постачальнику для формування рахунків.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кожен другий кВт "безкоштовно": хто може платити за світло за "спецтарифом".

Також наш портал інформував, не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.

Крім того, ми писали, що станеться з тарифом на світ з 1 квітня: чи чекати на українців чергового підвищення.