Незабаром у нас повернуться контейнерні перевезення через Чорноморські порти! Це означає, що для наших фермерів та любителів фруктів та овочів настане час трохи легше дихати.

Після того, як цю можливість було тимчасово закрито, ціни на багато продуктів підскочили вгору. А зараз, коли контейнери знову попливуть, очікується, що ціни на них трохи знизяться.

Фрукти. Фото: скрін youtube
Фрукти. Фото: скрін youtube

Ситуація стала більш складною після того, як росія розпочала військові дії проти України, і перевезення вантажів через українські порти було припинено.

Це серйозно ускладнило життя трейдерів, які залежать від ефективної логістики свого бізнесу.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тепер коли відновляться контейнерні перевезення, це полегшить ситуацію для багатьох українських фермерів, особливо виробників яблук. Раніше їм доводилося стикатися з високими витратами та втратами часу через необхідність відправляти свої товари до портів ЄС через Румунію.

Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube
Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube

Це також відкриє нові перспективи для українських фруктів та овочів на ринках Близького Сходу та Африки, що може сприяти збільшенню експорту та покращенню доходів українських фермерів.

Хоча очікуване відновлення перевезень може зайняти деякий час і вплинути на поточний сезон, це може принести значні економічні вигоди як для фермерів, так і для споживачів.

Це стало можливим завдяки невтомним зусиллям українських збройних сил, які захищають країну та забезпечують безпеку цивільних об'єктів в умовах російської агресії.

Нагадаємо, у українців допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн. на кожного члена сім'ї

Раніше ми писали про те, що з такими цінами опинимося на межі виживання: соняшникова олія, молоко та хліб витягнуть останні гроші