Крупи, борошно, деякі тепличні овочі та інші продукти стали доступнішими для українців. Про це йдеться у facebook-сторінці Національного банку.

У лютому споживча інфляція у річному обчисленні сповільнилася з 4,7 до 4,3%. Відчутно змінилися й ціни в українських супермаркетах.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, помітно доступнішими для гаманців українців стали яйця, крупи, цукор та борошно. Також здешевлення торкнулося огірків, помідорів та іншої тепличної продукції. Більш стриманими темпами почали зростати ціни на борошняні та кондитерські вироби, хліб та олію.

Втім, не обійшлося і без подорожчання. Більш стрімко почали зростати ціни на "молочку", а також каву та чай.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Пришвидшилось зростання цін на сире молоко та молочні продукти, а також на товари тривалого зберігання, зокрема каву, чай та кулінарні трави", - йдеться у повідомленні.

Найболючішими для гаманців стали розцінки на картоплю та яблука. Цінники пішли вгору через обмежену пропозицію якісної продукції.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна побалувати себе: ціни на сало, житній хліб і яйця вже не так сильно вдарять по гаманцю.

Також наш портал інформував, яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".

Крім того, ми писали, м'яса в раціоні поменшає: експерти закликають готуватися до підвищення цін на свинину.