Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів відновили цінники на гарніри.

У середині березня супермаркети змінили цінники на вермішель, гречку та макарони. Варто одразу наголосити на тому факті, що лідером зі зниження цінників виявилася саме гречана крупа, вона подешевшала на кілька копійок.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Бакалія, скріншот: YouTube
Бакалія, скріншот: YouTube

Вартість макаронів

Цінник макаронів практично не змінився за місяць. Макарони виду "пір'я" за 1 кг продаються в супермаркетах Novus по 22,89 грн., у Varus – 23,70 грн., у Metro по 24,90 грн., у Auchan – 40,90 грн. Середня ціна зупинилася на рівні 28,10 грн. Середньомісячні ціни в лютому 2024 року були такими: макарони пір'я 1 кг - 27,97 грн.

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Вартість вермішелі

Довга вермішель 1 кіло продається в Metro – 24,90 грн. А ось вермішель коротка 1 кілограм продається в Novus по 25,59 грн., Auchan - 32,30 грн. Середня ціна на рівні – 28,95 грн.

Ціни на вермішель, скріншот: Minfin
Ціни на вермішель, скріншот: Minfin

Вартість гречки

Практично "золота крупа", яку українці купують останніми роками рідко - гречка, встигла подешевшати за місяць на кілька копійок. За 1 кіло гречки беруть у Metro – 24,90 грн., у Novus – 25,39 грн., у Auchan – 22,90 грн., у Varus – 36,90 грн. Середня ціна: 27,52 грн. Середньомісячні ціни у лютому 2024 року були на рівні - 27,80 грн.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Нагадаємо, брати по одній штучці? В Україні супермаркети змінили ціни на ківі, хурму та яблука.

Раніше повідомлялося, капуста вже дорожча за курятину: українців налякали цінами на улюблені овочі.

Також, чистий дворик за "смішні" гроші: як позбутися моху та бур'янів за 15 хвилин.