Вже з квітня 2024 року українські пенсіонери можуть розраховувати на додаткове підвищення своїх пенсійних виплат. Це оновлення стосуватиметься особливо двох категорій громадян.

Експерти з профільного порталу поділилися подробицями майбутнього перерахунку. Вони вказали на те, що в новому році мінімальна зарплата в Україні зросла до 7,1 тисячі гривень, що вплинуло на збільшення пенсій для людей старше 65 років з достатнім стажем.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Згідно з чинними правилами, пенсія таких громадян не повинна бути нижчою за 40% від мінімальної заробітної плати, що в січні цього року означало підвищення мінімальної пенсії з 2,68 тисячі до 2,84 тисячі гривень.

Але вже 1 квітня очікується наступне збільшення мінімальної зарплати — до 8 тисяч гривень, що автоматично підвищить пенсійні виплати до 3,2 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Крім того, буде проведено автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів, враховуючи новий розмір страхового стажу. Розмір підвищення буде визначатися індивідуально для кожного.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

З нового року мінімальний розмір пенсії в також збільшився і тепер становить 2361 гривню, що на 268 гривень більше, ніж у попередньому році.

Також виросли розміри максимальної пенсії — до 23,61 тисячі гривень, виплат за додатковий стаж — до 23,6 гривні за кожен рік, добровільних пенсійних внесків — до 1562 гривень, а також доплат для самотніх пенсіонерів, які потребують догляду, — до 944 гривень.

Прожитковий мінімум загалом збільшився до 2,92 тисяч гривень, а для осіб, що втратили працездатність, — до 2,361 тисячі гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Також Знай.ua повідомляв, що українцям збагатять стаж цілими 3 роками. З 2024 року українські жінки та чоловіки отримають приємний бонус у свій страховий стаж – облік декретної відпустки. Це стосується тих, хто протягом трьох років доглядав дитину, відкладаючи трудову кар'єру.

Згідно з новим законом, держава враховує цей період до того моменту, як дитині виповниться три роки.