У Верховній Раді України з'явилася пропозиція збільшити допомогу при народженні дитини з 41 тис. грн до 384 тис. грн. Депутати обґрунтовують це необхідністю підтримки сімей в умовах зниження народжуваності та впливу воєнних дій.

На думку авторів законопроекту, скорочення народжуваності в країні за останні десять років на 40% стало наслідком безлічі факторів, включаючи:

  • низький рівень допомоги при народженні дитини,
  • вплив воєнних дій на території України через агресію росії.

Дитина, фото sunnitusmaja
Дитина, фото sunnitusmaja

Пропозиція депутатів полягає у прив'язці розміру допомоги до прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого на день народження дитини.

Таким чином, з'явиться можливість надавати допомогу при народженні у розмірі, кратному 150 розмірам прожиткового мінімуму для першої дитини, 100 розмірам для другої та 50 розмірам для третьої та наступних дітей.

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

мама з дитиною
мама з дитиною

Одноразова виплата передбачається у розмірі 20 розмірів прожиткового мінімуму, а суми, що залишилися, будуть виплачуватись протягом 36 місяців.

Автори законопроекту пропонують Кабінету Міністрів України врахувати відповідні витрати при доопрацюванні проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" та наступні роки.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що голодним ніхто ходити не буде: українцям пропонують безкоштовно отримати солідний набір продуктів.

Також наш портал інформував, чи з 1 квітня грошей не буде? Пенсіонерів безжартно "заганяють" у кут