Ціни на популярні овочі не перестають дивувати українців. Картопля продовжує дорожчати, а капуста в супермаркетах вже дорожча за м'ясо. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Якщо задумали приготувати борщ, нові цінники на овочі можуть швидко відбити таке бажання. Вартість капусти в торгових мережах вже досягає позначки 100 гривень, а картопля також не перестає дорожчати.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на капусту

Молода капуста вже продається дорожче за курятину. Середня вартість овочів досягла 100,57 гривні за кілограм. При цьому в деяких супермаркетах цінники сягають і 111,90 гривні за кіло.
В той самий час білокачанна капуста коштуватиме 15,09 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Ціни на картоплю

Середня вартість картоплі збільшилася з 26,01 до 26,27 гривні за кілограм. При цьому у деяких торгових мережах цінники сягають і 30 гривень за кіло. Картопля рожева додала у вартості трохи більше 50 копійок і продається в середньому по 29,58 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Буряк

Буряк несподівано порадував незначним здешевленням. Середній цінник знизився до 17,71 гривні за кіло. Тобто, порівняно з минулим місяцем, коренеплід втратив у ціні в середньому 62 копійки.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, схуднемо або ми, або наші гаманці: супермаркети показали нові ціни на макарони, сардельки та батон.

Також наш портал інформував, яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".

Крім того, ми писали, сезон вітамінів починається: морква, печериці та болгарський перець можна купити дешевше.