Українці ризикують залишитись без житлової субсидії, якщо за місяць не встигнуть пройти важливу процедуру. Кому потрібно звернутися до органів ПФУ, йдеться у відповідній постанові Кабміну.

Незважаючи на складну економічну ситуацію через повномасштабну війну, держава продовжує виплату соціальної допомоги. Зокрема українці продовжують отримувати субсидії на оплату комунальних послуг.

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Втім, одержувачі можуть раптово втратити право на виплати. Станеться така неприємність може, якщо субсидіант не повідомить вчасно ПФУ про деякі зміни у своєму майновому та фінансовому стані.

Так, протягом 30 днів у ПФУ потрібно повідомляти:

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще
  • про зміни у складі домогосподарства;
  • про зміни соціального статусу членів домогосподарства;
  • про зміни переліку комунальних послуг, умов їх надання;
  • про зміни рівня доходів сім'ї;
  • про зміни виконавця комунальних послуг.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Особам, які своєчасно не інформують Пенсійний фонд про зміни, можуть припинити нарахування субсидії. У такому разі домогосподарство може подати нову заяву на отримання допомоги, а відомство розгляне її та ухвалить рішення з урахуванням нових обставин.

Раніше портал Знай повідомляв, боржникам дозволять оформити субсидію: українцям назвали головну умову.

Також наш портал інформував, не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, без субсидії вам не вижити: масштабне підвищення тарифів може відбутися вже у квітні.