Нацбанк почав виводити з обігу монети, які були випущені до 2003 року.

Метою цього задуму є оптимізація номінального ряду. До речі, розбагатіти на цих копійках не вийде, а все тому, що їх було випущено великими тиражами та зі звичайних матеріалів.

На жаль, ці монети вже не стануть дорогими або колекційними. Тому, що цінними вважаються лише монети з дорогоцінних металів – наприклад, золота чи срібла або рідкісні екземпляри.

Обігові монети скарбом не стануть через свою масовість. Навіть, якщо пройде декілька років їх все одно буде багато і нікому вони не будуть потрібні.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Багато людей гадають, що сховавши монети під подушку і дістати їх через 100 років, і продати, то вони будуть коштувати мільйони, це все ілюзія. Ці копійки не можуть стати цінними із-за своєї масовісті та звичайності.

Монети, які НБУ виводить з обігу:

  1. 1 копійку
  2. 2 копійки
  3. 5 копійок
  4. 25 копійок.

Виводяться монети випущені до 2003 року. Але до якої дати можна буде їх обміняти ще не відомо. За словами НБУ, дані копійки можна обміняти до кінця дій воєнного стану або протягом трьох місяців після припинення.

В Україні шириться думка, що всі старовинні монети повинні бути цінними. Більшість таких копійок, звичайні українці і досі можуть знайти вдома в коробках, але вони просто звичайний шматок металу.

Нагаємо, Курс долара, євро та злотого: яка вартість валюти на понеділок 4 січня

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Де найвигідніше знімати готівку в Україні: підказки для громадян

Також, Знай.ua писав про Колекціонери віддають гроші пачками: який дріб'язок можна вигідно продати