Колекціонери готові віддавати гроші пачками за деякі українські монети. Як вони виглядають та скільки коштують, пояснили фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Цілком реально заробити тисячі гривень на деяких монетах номіналом 2 копійки. Колекціонери готові платити лише за рідкісні екземпляри, тому знайти їх вкрай непросто, але удача може посміхнутися кожному.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Випущена 1994 року 2-копійкова монета різновиду 2(10 к.)АА може бути оцінена на суму від 4,5 тисяч гривень. Цінність монети полягає в тому, що при її карбуванні використовувався штемпель від 10 копійок 1994 року. В результаті аверс копійки отримав ширший кант.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Заплатити від 1500 до 1700 гривень колекціонери можуть за 2 копійки 1996 року, виготовлені із немагнітної сталі. Також цінуються цьогорічні монети з алюмінію, але їх вартість майже вдвічі нижча - від 800 до 1000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Дуже рідко можна зустріти монету номіналом 2 копійки 2003 року. Їх карбували невеликим тиражем для річного набору НБУ, що так і не вдалося випустити. Такі копійки оцінюються мінімум у 1800 гривень, а якщо статки хороші, то й до 5000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, джекпот у вашому гаманці: за які монети колекціонери можуть заплатити понад 20 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, ці монети можуть озолотити: як виглядають 5, 10 та 25 копійок, які продаються за нечувані гроші.

Крім того, ми писали, українці можуть заробити на вилученій з обігу монеті: як виглядає і скільки коштує.