Україна стикається із серйозними фінансовими труднощами, оскільки країна спрямовує основні внутрішні ресурси на фінансування оборони та потреб армії. Саме з цієї причини ми найімовірніше зіткнемося з підвищенням податків.

Голова комітету Верховної Ради з питань бюджету, депутат від фракції "Слуга народу" Роксолана Підласа розповіла, які плани у нашої країни щодо компенсації фінансової діри у бюджеті.

Гроші / фото: Freepik
Гроші / фото: Freepik

Україна виділила значну частину свого бюджету, а саме 87 мільярдів доларів на 2024 рік на оборонні потреби, що становить майже половину загального бюджету.

Проте внутрішні прибутки країни обмежуються 46 мільярдами доларів. Цей значний дефіцит потребує додаткового фінансування від міжнародних партнерів та перегляду невійськових витрат.

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Підласа каже, що ситуація ще більше посилиться через мобілізацію до 500 тис. новобранців, що вимагатиме додаткових грошей на їхні зарплати, навчання та спорядження.

податки в Україні
податки в Україні

Глава бюджетного комітету заявила, що країна вже майже вичерпала свої внутрішні ресурси, оскільки вони спрямовуються виключно на фінансування оборони. Україна наразі веде переговори щодо додаткової бюджетної підтримки з країнами G7, особливо з Японією та Канадою.

Цікаво відзначити, що спочатку "план А" передбачав початок надходження фінансової допомоги від США та ЄС у січні. Однак через затримки допомоги Київ змушений розглядати альтернативні плани, включаючи можливе скорочення невійськових витрат та підвищення податків.

Нагадаємо, більше грошей, більше радості: як підвищення "мінімалки" змінить життя українців

Раніше ми писали про те, що ж дитя вже незабаром: українцям презентують підвищення податків

Крім того, Знай.ua повідомляв, що ардепи за рік "прокатали" 5,3 млн гривень: не голосуєш за мобілізацію – сидиш удома