В Україні намічається підвищення тарифу на газ, що може стати значним фінансовим тягарем для більшості населення.

"Нафтогаз", який обслуговує близько 98% споживачів у країні, може збільшити ціну на кубометр газу до 9,5 гривні. Водночас побутовим споживачам можуть бути запропоновані невеликі знижки на комунальні послуги, що не зможуть значно пом'якшити вплив зростання цін.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Підняття цін

Наразі діє мораторій на підвищення вартості комунальних послуг, включаючи опалення, газ та гарячу воду, які мають продаватися за фіксованими цінами. Проте повідомляється, що зростання тарифів на газ може відбутися вже цієї весни.

Наскільки я знаю, наскільки є інсайдерська інформація… Торік у тому ж Нафтогазі розглядалося питання про підвищення тарифу на газ. Знову ж таки, я не стверджую, що 100% це буде прийнято, але я знаю, що вивчається питання підняття, у середньому, десь на 1-1,5 грн. каже Попенко

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко заспокоїв громадян, запевнивши, що зміни цін не торкнуться поточного опалювального сезону. Однак після його завершення ситуація може кардинально змінитися. За його словами, минулого року вже велася розмова про підвищення тарифу на газ, і нині розглядається можливість збільшення ціни на 1-1,5 грн.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Не тільки газ

Таке підвищення не лише безпосередньо вплине на вартість газу для кінцевих споживачів, але й підвищить вартість інших комунальних послуг, таких як гаряча вода та опалення, через зростання витрат на газ для постачальників цих послуг.

Доплати пенсіонерам

Раніше ми вже повідомляли, що ПФУ оголосив про доплати пенсіонерам. Виплата допомоги здійснюється у рамках програми підтримки ЗПС ООН. Доплати нараховуються автоматично без попереднього звернення пенсіонера.