Пенсійний фонд нагадав, що літні українці можуть отримувати додаткові виплати до пенсії. Деталі пояснили на офіційній facebook-сторінці відомства.

Виплата допомоги здійснюється у рамках програми підтримки ЗПС ООН. Доплати нараховуються автоматично без попереднього звернення пенсіонера.

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

"Наразі виплата додаткової грошової допомоги від ВПП ООН здійснюється пенсіонерам, які проживають у регіонах активних або можливих військових дій: Дніпропетровської; Донецької; Запорізької; Луганської; Миколаївської; Сумської; Харківської; Херсонської; Чернігівської областей", - йдеться у повідомленні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Щоб отримувати допомогу, пенсіонер повинен відповідати критеріям:

  • розмір пенсії не перевищує 3250 гривень;
  • особа проживає на територіях активних чи можливих бойових дій;
  • людина не отримувала грошових виплат від міжнародних організацій чи допомоги ВПО з 1 березня 2023 року.

Розмір доплати є різницею між 3250 грн та рівнем виплати, яку отримує пенсіонер. Наприклад, якщо пенсія становить 3000 грн, то доплата – 250 грн.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, втратили стаж в одну мить: у ПФУ попередили українців - зробіть, щоб не залишитися без пенсії.

Також наш портал інформував, ця особлива пільга покриє всі витрати на комуналку та паливо: пенсіонерам дали промінь надії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чекатимете ще довше - про гроші і не мрійте: Пенсійний фонд закликав зробити це вже зараз.