Життя пенсіонерів з кожним роком стає дедалі складнішим. Олег Попенко, експерт з питань ЖКГ, регулярно дає голос мешканцям, які стикаються з несправедливістю та абсурдними ситуаціями у сфері комунальних послуг.

Нещодавно він поділився історією однієї мешканки Дарницького району Києва, і ця історія – справжній крик душі.

Пенсіонерка з хлібом, фото з вільних джерел
Пенсіонерка з хлібом, фото з вільних джерел

Правління ОСББ будинку пенсіонерки Києва одразу вирішило збільшити оплату прибудинкової території з 206 грн до 391,13 грн. До того ж у платіжці з'явилася нова графа – ТЕ (ФСГ), сума якої складає 263.88 грн. Чому і за що ця оплата ніхто чітко не пояснив.

Ці цифри, 391+263.88 грн, не враховуються під час розрахунку субсидії, як сказали жінці у Пенсійному фонді Дарницького району.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Пенсіонерка
Пенсіонерка

Її щомісячна пенсія – 4714 грн. Субсидія складає 1144 грн. Комунальний платіж за січень 2024 року – 2311 грн, за лютий – 2289 грн. Отже, пенсія + субсидія = 5 858 грн. Комунальний платіж – 2311 грн. Витрати на харчування, ліки та все інше – залишається лише 114 грн на один день.

"При купівельній спроможності гривні - це голод. Життєвий рівень постійно погіршується через підвищення цін. Підкажіть, будь ласка, де вихід із цього економічного становища, що робити, до кого звертатися за допомогою?", – запитує пенсіонерка Тетяна.

Пенсіонерку ледь не вбила цигарка, Рoliteka
Пенсіонерку ледь не вбила цигарка, Рoliteka

Ця історія стала яскравим прикладом безвиході, з якою стикаються українські пенсіонери. З огляду на те, що всі доходи йдуть на комунальні платежі, на їжу та ліки, їм залишається буквально копійка.

Олег Попенко зазначає, що часом складно знайти слова, щоб підтримати людину в такій ситуації, адже йдеться про повну безвихідь.

А ми нагадуємо, пенсіонер образився на онучок, але помстився тільки після смерті.

Також ми писали про те, що у українців можуть скасувати надбавки до пенсій

Крім того, Знай.ua повідомляв з убсидії для безробітних і хворих: у ПФУ назвали ключову умову