В Україні можуть скасувати деякі пільги, якщо припиниться допомога від США. Таку заяву зробив голова комітету ВР з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю ukrinform.

Якщо США припинити надавати допомогу, Україні доведеться самостійно шукати дефіцитний ресурс і, ймовірно, скорочувати пільги.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

За словами Данила Гетманцева, насамперед буде проведено комплексний аудит пільг, які дуже щедро лунали у попередні роки. Скасування підлягатимуть пільги, які не дають жодного ефекту, а лише утворюють дірки у бюджеті.

"Приберемо - отримаємо певний, такий необхідний державі, ресурс. Але глобально скасування залишків "фестивалю пільг" кардинально на надходження до бюджету не вплине", - заявив чиновник.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Зазначається, що все опрацьовуватиметься з партнерами - які пільги слід залишити, а які лише шкодять економіці. Головна мета – отримувати комплексний ефект, а не вигоду для конкретного отримувача пільг.

Водночас Данило Гетманцев має надію, що конгресменам вдасться домовитися і Україна продовжить отримувати таку необхідну підтримку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни під питанням: торговельну угоду з Туреччиною може перевернути ринок українських продуктів.

Також наш портал інформував, 8000 грн – не гарантія подолання бідності: що чекає на українців після підвищення мінімальної зарплати.

Крім того, ми писали, вакансій побільшає, а зарплата не зміниться? Нацбанк розповів, що буде з ринком праці у 2024 році.