Українські пенсіонери можуть отримати одноразову грошову допомогу на день народження. Святкова доплата надається громадянам віком від 70 років та старше. Про це повідомляється на facebook-сторінці міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінків.

Пенсіонери в Україні мають можливість отримувати різні доплати та надбавки до основної пенсії. Деякі бонуси також надаються з місцевих бюджетів.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Так, на Івано-Франківщині діє програма підтримки громадян, у рамках якої пенсіонерам надають грошові виплати на день народження. Фіндопомога передбачена для українців "золотого віку" - кому виповнилося 70 років і більше.

Крім того, одноразова матеріальна допомога до дня народження виплачується особам з інвалідністю І та ІІ групи, а також дітям військовослужбовців.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що пенсіонери віком від 70 років можуть отримувати так звані "вікові" надбавки у розмірі до 300 гривень кожного місяця. Ті, кому виповнилося 75 років і більше виплачують уже по 456 гривень, а особи віком від 80 років отримують до 570 гривень додатково.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, навіть на продукти не вистачить: яку пенсію запрацюють українці з мінімальною зарплатою.

Також наш портал інформував, "тринадцята" пенсія – не міф? Кому з пенсіонерів пощастить і чому українцям доведеться "плакати".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що ледве вистачатиме на комуналку і хліб: яку пенсію зможуть отримувати українці із зарплатою в 16 тисяч гривень.