Українські монети номіналом 50 копійок можна дорого продати колекціонерам. Деякі екземпляри оцінюються у 2-4 тисячі, а за інші платять понад 10 тисяч гривень. Про це інформують фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Серед колекціонерів цінуються українські монети різних номіналів, років та різновидів. Деякі можуть принести кілька тисяч гривень, а інші – майже цілий стан.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, стару 50-копійкову монету 1992 року може продати за дуже пристойні гроші - від 4 до 11 тисяч гривень. Мова про різновид 3ВАг, який відрізняють за декількома особливостями: гладкий гурт, товстий середній зуб тризуба, а гроно №1 – має 4 ягоди.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Приємний грошовий бонус принесе монета 50 копійок 2001 року. Її можуть оцінити приблизно у 1500 гривень. Така вартість пояснюється великою рідкістю монети – всього було випущено 5000 одиниць.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Від 2 до 4 тисяч гривень можуть заплатити за монету номіналом 50 копійок 1994 різновиду 1.1АГм. Вона має гурт із дрібною насічкою, маленький отвір у нижній частині тризуба, а також проміжок між листком та відростком у вигляді трапецій.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, банкноти у вашому гаманці можуть виявитися в рази дорожчими від номіналу: які цінуються колекціонерами.

Також наш портал інформував, джекпот у вашому гаманці: за які монети колекціонери можуть заплатити понад 20 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гаманець трісне від кількості купюр: за яку українську монету можна отримати цілу гору грошей.