Українцям анонсували перегляд тарифів на воду та каналізацію у низці великих міст. Нові розцінки хочуть вводити у два етапи - з 1 квітня та 1 липня. Як у нових реаліях не віддавати за воду останні копійки, йдеться у матеріалі "24 Канали".

Регулятор затвердив нові тарифи на послуги водоканалів у низці українських міст. Цей крок пояснюють підвищенням тарифів на електроенергію, зростанням зарплат працівників та загальних витрат підприємств.

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Як врятуватися від "космічних" платіжок за воду?

Експерти дали кілька простих, але робочих порад, які допоможуть зменшити споживання води та суми у платіжках.

По-перше, слід пам'ятати просте правило: повністю завантажена пральна машина споживає менше води, ніж заповнена наполовину.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Споживання води. Фото: скрін youtube
Споживання води. Фото: скрін youtube

По-друге, необхідно перевірити справність сантехніки. Тільки один унітаз, що протікає, може витрачати близько 72 000 літрів води на рік, а кран - близько 6000 літрів на місяць.

Прискорити прийом душу на кілька хвилин і можна зменшити витрати води до 500 літрів на місяць. При митті посуду позбавтеся звички тримати кран відкритим - за кілька хвилин у каналізацію втече відчутна кількість води. На щоденній основі це втрата сотень літрів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжки за березень будуть особливо болючими: кому доведеться платити за збільшеними тарифами.

Також наш портал інформував, тарифи на воду підвищуються, але в платіжках буде порядок: як прості способи заощадять ваші гроші.

Крім того, ми писали, доведеться заплатити 500 тисяч гривень: у деяких українців забирають останнє через платіжки за газ.