Біля стін міської ради в Коростені спалахнув справжній бунт – пенсіонери хвилею проносяться дорогами, б'ються з поліцейськими та вимагають справедливості до своїх прав.

Насамперед, мешканці влаштували мітинг через раптове скорочення чорнобильських доплат до своїх пенсій.

Пенсіонери Коростеня вийшли на мітинг / фото: Facebook
Пенсіонери Коростеня вийшли на мітинг / фото: Facebook

Про це стало відомо завдяки одній із міських Facebook-сторінок.

Ці доплати, які раніше становили 13 тисяч гривень, тепер зменшилися до 3200 гривень, що безпосередньо стосується тих, чиє здоров'я постраждало внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Коментарі під постом / фото: скріншот Facebook
Коментарі під постом / фото: скріншот Facebook

Мер міста звернувся до протестувальників і запевнив їх у тому, що влада вже працює над вирішенням цієї проблеми. Він запропонував звернутися до Конституційного суду у пошуках справедливого рішення.

Проте пенсіонери не здалися – вони вирішили продовжити свої протести та заблокували рух на ключовій автомобільній трасі – Варшавській.

Пенсіонери Коростеня вийшли на мітинг / фото: Facebook
Пенсіонери Коростеня вийшли на мітинг / фото: Facebook

Вони лише сподіваються, що їхні молитви та вимоги будуть почуті вищими інстанціями, включаючи Кабінет Міністрів, Верховну Раду та Президента.

Пенсіонери наполягають на тому, що держава має піклуватися про тих, хто постраждав внаслідок найбільшої ядерної катастрофи. Вирішення цього питання стало ключовим для багатьох, залишаючись невід'ємною частиною їхнього соціального благополуччя.

Варто нагадати, "тринадцята" пенсія – не міф? Кому з пенсіонерів пощастить і чому українцям доведеться "плакати"

Також наш портал повідомляв, пенсіонерам дадуть 60 днів, щоб прийти до ТЦК

Раніше ми писали, чи не вистачить навіть на кілограм цукерок: пенсіонерів обурили новими "березневими" надбавками