Старість – не привід для зневіри, особливо коли вас можуть радувати приємними коштами. В Україні пенсіонери, які досягли зрілого віку, можуть розраховувати не лише на заслужені пенсії, а й на додаткові компенсаційні виплати.

Система стимулюючих надбавок активна, починаючи з 70 років, але є підводне каміння, про яке варто знати.

Cтарість, фото freepik
Cтарість, фото freepik

Ключовий момент – компенсаційна доплата до пенсії за вік. Перші 300 гривень з'являються у гаманці пенсіонера, який уже сягнув 70 років. З кожним наступним ювілеєм – 75 та 80 років – сума збільшення збільшується.

Важливо пам'ятати, що ці доплати кумулюються: досягнувши 75 років, пенсіонер отримає лише різницю між сумою на попередньому та новому етапі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Старість, Alev
Старість, Alev

Однак не все так просто. Існує фінансове обмеження: загальна сума пенсії та доплати не повинна перевищувати 10 340,35 гривень.

Перевищення цієї позначки означає, що додаткових бонусів за вік не передбачено. Отже, коли лічильник прагне до 70, 75 і 80 років, краще стежити, щоб ваш пенсійний бюджет залишався у межах встановленого ліміту.

Також наш портал інформував, 4 200 гривень доплачуватимуть до пенсії: хто зі старих може отримати

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що її два вистачатиме на комуналку і хліб: яку пенсію зможуть отримувати українці із зарплатою в 16 тисяч гривень

Вам буде цікаво дізнатися, чи тебе не торкнулася індексація? Адвокат підказав, як досягти збільшення пенсії на 51%