Вінницька філія "Газмережі" висвітлила важливий момент для тих, хто, хоч і не користується газом, але все одно отримує рахунки за його доставку. Чому так?

Навіть якщо ви тимчасово відмовилися від газового споживання, зберігаючи при цьому підключення до газової мережі, газорозподільна компанія продовжує стежити за станом газопроводів, протягнутих до вашого будинку, і підтримує необхідний тиск газу.

Газ / фото: відкриті джерела
Газ / фото: відкриті джерела

Про це компанія повідомляє у Facebook.

Така турбота забезпечує можливість у будь-який момент відкрити вентиль і почати користуватися газом. Саме тому ваші поштові скриньки продовжують наповнюватись рахунками за доставку газу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тим, хто попереднього газового року не користувався газом, надається мінімальна плата за доставку газу. Її розмір залежить від наявності газового обладнання у вашому будинку:

  • для газової плити (39 куб. м на рік),
  • для газової плити та колонки (126 куб. м на рік),
  • для опалювального приладу (314 м3 на рік).

Доставка газу, скріншот: YouTube
Доставка газу, скріншот: YouTube

Важливо сказати, що споживання газу цього року не впливає на вартість послуг з його розподілу, а це враховуватиметься при формуванні рахунків наступного року.

Якщо ви не збираєтеся використовувати природний газ у своєму будинку та не хочете продовжувати отримувати рахунки за його доставку, у вас є можливість звернутися до своєї філії "Газмережі із заявою про від'єднання від газорозподільних мереж.

Після проведення цієї процедури вам більше не нараховуватимуться витрати на розподіл газу.