"Нафтогаз" звернувся до споживачів блакитного палива, які тимчасово не мешкають у своїх квартирах чи будинках. Відповідне оголошення з'явилося на facebook-сторінці компанії.

Повномасштабна війна вигнала багатьох українців зі своїх будинків. У зв'язку з проживанням в іншому місці багато громадян забувають про необхідність передавати покази лічильників газу та стикаються з неприємностями у вигляді боргів.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

У "Нафтогазі" нагадують, що оператор ГРМ не може знати, чи хтось проживає за конкретною адресою і чи споживається газ. Тому, якщо покази не передаються у призначений період, то таким споживачам нараховують обсяги по середньому споживанню за попередні періоди.

Щоб уникнути неправильних нарахувань, потрібно щомісяця передавати незмінні покази або надіслати офіційну заяву своєму оператору ГРМ.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Надішліть письмову заяву до вашого оператора ГРМ про факт тимчасового не проживання. Додайте підтверджуючі документи: довідку ВПО або копію закордонного паспорта з відміткою про перетин державного кордону", - попередили в компанії.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, не пройшла оплата: "Нафтогаз" показав, як вирішити поширену проблему.

Також наш портал інформував, старим без смартфонів не обійтися: "Нафтогаз" опинився під вогнем критики через дивні вимоги.

Крім того, ми писали, в "Газмережах" показали, як спрощено подавати показання лічильника: інструкція, яка потрібна кожному.