Життя українців може змінитися на краще, оскільки рівень їх доходів зміниться. У прогнозі Національного банку йдеться, що рівень зарплат в Україні збільшуватиметься, а безробіття скоротиться.

В Україні зростає кількість вакансій, оскільки бізнес активно шукає нових працівників, ніж рік тому. Конкуренція за кваліфікованих працівників підштовхує підприємства підвищувати заробітні плати – не лише у номінальному, а й реальному вимірі.

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

У прогнозі регулятора йдеться, що рівень безробіття в Україні продовжуватиме знижуватися, а оплата праці ставатиме лише вищою. Найбільш позитивні зміни слід очікувати, якщо наступного року покращиться ситуація з безпекою.

"НБУ прогнозує подальше зниження безробіття та зростання зарплат. Попит на кваліфікованих працівників лише збільшуватиметься, особливо в разі поліпшення безпекової ситуації наступного року", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати
Показати ще

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що, за оцінками Нацбанку, торік розмір реальних зарплат у середньому збільшився на 3,5%.

Раніше портал Знай повідомляв, індексація торкнеться не лише пенсій: коли українці отримають підвищену зарплатню.

Також наш портал інформував, комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.

Крім того, ми писали, не лише зарплати та пенсія: на яку солідну виплату можуть розраховувати українці.