З 1 по 5 березня українці мають передати показники газового лічильника. Однак, деякі споживачі ігнорують це правило з різних причин: навмисно або ж не користуються газом.

Якщо до газової компанії дані про спожитий обсяг не надходять, то суми в платіжках рахують по-іншому. Про наслідки таких дій споживачів, розповіли в філіях "Газмережі".

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Що робити, якщо не проживаєте в помешканні або не користуєтесь газом

В такому випадку фахівці закликають передавати незмінні показники лічильника. Зробити це можна будь-яким зручним для вас способом:

Популярні новини зараз
Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

1) особистий кабінет "Газмережі"

2) сервіси компанії "Нафтогаз"

3) через повідомлення на номер 4647

4) чатботи GASUA у Viber, Telegram, Messenger

5) за допомогою контакт-центру.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Для чого це потрібно

Якщо не передавати показники, нарахування в платіжці будуть здійснюватися на основі вашого "планового щомісячного обсягу споживання". В результаті цього будуть неточності газового обліку, які викличуть необхідність коригування даних особового рахунку.

Окрім цього, на основі даний про спожитий обсяг за газовий рік формується сума в платіжці за розподіл газу. Тому, окрім більшої оплати за фактичний обсяг, ви платитимете більше ще й за другу платіжку.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на природний газ: кому зі споживачів пощастить платити за нижчою ціною

Раніше портал Знай інформував, все залежить від самих споживачів: як "не накрутити" зайвих нарахувань в платіжках

Також наш портал повідомляв, українці отримують моторошні рахунки за світло: обленерго "жене" людей на смерть