Долар продовжує повільно зростати. За прогнозами Кабміну на кінець року курс буде становити близько 41 гривні. Але вони помиляються в своїх прогнозах.

Таку думку висловив економічний експерт Денис Безлюдько в інтерв'ю "Ми-Україна". Чоловік вважає, що чиновники думають гірше, ніж воно є насправді. Тому, українцям потрібно розраховувати на нижчий середньорічний курс долара.

Долари. Фото: скрін youtube
Долари. Фото: скрін youtube

"За прогнозами Кабміну, вони очікують близько 41 грн на кінець року. Але вони завжди помиляються в гіршу сторону - у них робота бути песимістами та готуватися до гірших сценаріїв. Як правило, показники на кінець року кращі. Середньорічний курс десь на гривню відрізняється від минулорічного" - розповів Безлюдько.

Якщо в минулому році було 36,3 гривні, то в цьому році можна очікувати приблизно 37,5 грн.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Окрім цього, експерт припустив, що на кінець року ми все ж можемо вийти на курс долара в 40 гривень. Однак разом з тим є фактори, які допоможуть укріпитися українській гривні. Як варіант, ним може стати повернення валютної виручки, якої зараз зайнявся Національний банк України.

Денис Безлюдько зазначив, що очікувати великих коливань на валютному ринку не варто. Цей прогноз актуальний в випадку, якщо не "прилетить чорний лебідь".

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, комерційні банки або звичайні обмінники: українцям розповіли, як не прогадати з купівлею валюти

Раніше портал Знай інформував, Нацбанк змінив правила купівлі доларів: "Приват24" вже збирає дані про українців

Також наш портал повідомляв, продавати чи купувати: які нові правила та обмеження діють на валютному ринку