Протягом початку 2024 року в Україні спостерігається поступове зниження цін на газ, що не може не тішити споживачів. Чи можуть змінитись ціни на газ і якщо так, то на скільки?

У січні ціни зменшилися на 6,3% і експерти передбачають, що ця тенденція може продовжитись, додавши до цього додаткове зниження у розмірі 0,9%.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Зараз газ коштує практично вдвічі дешевше, ніж рік тому, становлячи 12,738 гривень за тисячу кубометрів без ПДВ.

Проте ціна на комунальний газ залишається незмінною, на рівні 7,96 гривень за кубометр, через мораторій на зміну тарифів до закінчення опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Газ / фото: відкриті джерела
Газ / фото: відкриті джерела

Але за останні три місяці ціни на газ насправді знижувалися, що є гарною новиною для споживачів. Середня ціна розраховується відповідно до формули, встановленої Податковим кодексом України.

Прогнози Національного банку України вказують на продовження зниження цін на газ. Аналітики передбачають, що до 2024 року ціни можуть зменшитися на 0,9%, а до 2025 та 2026 років – відповідно на 10,8% та 12,2%.

Це зниження вартості може суттєво вплинути на витрати на комунальні послуги, проте остаточне рішення буде наприкінці опалювального сезону.

Також наш портал інформував, 2 3 грн. куб? Клієнти "Нафтогазу" шоковані дивними сумами у квитанціях

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що у українців перерахують платіжки за тепло: хто заплатить менше

Вам буде цікаво дізнатися, до омуналка, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення