З початком повномасштабного вторгнення, чимало українців були змушені покинути рідні домівки. Серед них і пенсіонери.

Частина громадян оселилася в інші міста, а деякі виїхали за кордон. Однак не всі знають, що можна отримувати виплати і за межами України. Про те, як отримати заслужену пенсію в Польщі, розповіли в Головному управлінню Пенсійного фонду в Кіровоградській області.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Щоб перевести українську пенсію до Польщі, можна виконати декілька простих кроків:

1) зверніться до найближчого Управління соціального страхування у Польщі (ZUS)з таким пакетом документів: паспорт громадянина України, довідка про присвоєння номера PESEL, номер облікової картки платника податків, посвідчення пенсіонера та довідка про банківські реквізити (про ту картку на яку надходитимуть виплати).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

2) Після цього орган соц страхування заповнить всі необхідні форми, додасть копії документів та направить всі дані до Головного управління ПФУ у Львівській області.

3) Після того як в Україні розглянуть заяву та всі документи, відповідь нададуть у Польщі.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Важливо, що при ухваленні переводу української пенсії до Польщі, виплати на банківський рахунок пенсіонер зможе отримувати лише раз на квартал.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, кожен під прицілом податкової: Нацбанк вводить нові правила

Раніше портал Знай інформував, після березневої індексації проведуть ще одну: кому із пенсіонерів перепаде копійка

Також наш портал повідомляв, декілька місячних пенсій за монету: як виглядають 50 копійок, які можуть витягнути зі злиднів