В Україні з 1 березня проведуть індексацію пенсій, а слідом за нею відбудеться ще одна, але вже не така масштабна. Кому із пенсіонерів перепаде копійка, говориться у Законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Щорічна масштабна індексація відбудеться вже 1 березня. Підвищуватимуть пенсії на 7,9%, а під перерахунок потраплять понад 10 мільйонів громадян. В результаті середня пенсія зросте до 5717 гривень.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube
Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Втім, це не єдиний перерахунок пенсійних виплат у 2024 році. Так, практично слідом, із 1 квітня, відбудеться індексація виплат пенсіонерам, які продовжують працювати.

За оцінками уряду, у 2024 році підвищення отримають 654 тисяч працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що розмір підвищення після перерахунку для кожного пенсіонера буде індивідуальним. Збільшення виплати залежить від того, який стаж має людина і який заробіток він отримував у період роботи. Індексацію пенсіонерам, які працюють, проведуть автоматично, тому додатково звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 60 років далеко не межа: майбутнім пенсіонерам можуть ускладнити вихід на заслужений відпочинок.

Також наш портал інформував, що українці можуть втратити частину пенсійних виплат через роботу в РФ: чому це відбувається.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.