Національний Банк України попередив зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці. Економіст Олег Пендзин розповів, що нововведення будуть стосуватися лише номера банківської картки.

Про це він зазначив в коментарі ТСН.ua.

Розрахунок карткою. Фото: скрін youtube
Розрахунок карткою. Фото: скрін youtube

Заступниця керівника одного з відомих банків пояснила, як державні органи отримують відповіді на запити від фінансових установ.

"Наразі інформація на запити державних органів надається наступним чином: 6 перших та 4 останніх цифри номера, що розділені шістьома зірочками. І тут може бути безліч співпадінь", – розповіла вона.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Фахівець Олег Пензин пояснює, що знаючи номер банківської картки, можна дізнатися про всі перекази які надходять на рахунок та виявити тих, хто займається підприємницькою діяльністю і ухиляється від сплати податків.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

"Маючи номер банківської картки, можна ідентифікувати перерахунки коштів. Тобто маючи номер картки, можна відслідкувати те, кому і скільки надходило грошей. Номер банківської картки дасть можливість податковим службам як мінімум ідентифікувати чи є у вас комерційна діяльність, що буде вимагати сплати податків", – зазначає Пензин.

Експерт пояснює, що одним із пріоритетів держави є скорочення нелегального сектору бізнесу.

Пензин додав, що під приціл податківців можуть потрапити власники житла, яке здають в оренду і при цьому не сплачують обов'язкові збори до Державного бюджету.

Раніше ми писали, до комерційних банків або звичайних обмінників: українцям розповіли, як не помилитися з купівлею валюти

Крім того, Знай.ua повідомляв, блокування рахунків: у НБУ пояснили, чи існують обмеження переказів з картки на картку.

Також наш портал інформував про російських і білоруських рублів: Нацбанк зробив важливе оголошення