Субсидія – форма допомоги, яку можуть отримати громадяни, для оплати комунальних послуг. Виплачують її особам, та домогосподарствам, які витрачають на оплату комунальних послуг понад 15% від свого доходу.

Про те, як нараховують субсидії та які доходи впливають на нарахування повідомили у виданні "На пенсії".

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Для призначення субсидії враховують доходи домогосподарства людей, які там мешкають. Тому, виникає питання, чи врахують статки зареєстрованої особи, яка там не проживає.

Згідно з пунктом 25 "Про порядок призначення житлових субсидій", у такому випадку норма розраховується відповідно до людей, котрі фактично проживають у домі. У цій ситуації доходи зареєстрованих, але не проживаючих осіб не будуть враховані при призначенні субсидії.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Рішення про призначення або відмову в наданні субсидії, (відповідно до тих, які передбачені пунктом 25) будуть прийматись на основі актів обстеження житлових умов, або ж документів які підтверджують відсутність особи за місцем реєстрації.

Які документи необхідні для цього

Обов'язково потрібно принести документи, які вказують на те, що особа фактично не проживає за адресою. Це може бути довідка ЦНАПу про склад родини, довідка від голови ОСББ стосовно фактичного проживання осіб. Особа, яку це стосується у відповідь також може надати такі довідки про проживання від себе.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, будуть нові тарифи: коли українці почнуть віддавати ще більше за тепло та гарячу воду

Раніше наш портал інформував, мало платять - отримаєш субсидію: хто з українців "гідний" допомоги на комуналку

Також портал Знай повідомляв, зручний розрахунок з боргами не для всіх: українці з різних міст скаржаться на безвихідь