Багатьох українців турбує питання підвищення комунальних тарифів, особливо найдорожчих – опалення та гарячої води. Нові цінники неминуче будуть встановлені, а коли це може статися, розповіли в Нацбанку.

У регуляторі прогнозують поетапне підвищення цілої низки комунальних тарифів, зокрема тих, що витягують із гаманців українців найбільше грошей. Мова про опалення та гарячу воду.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

На даний момент тарифи на дані послуги "заморожені" спеціальним мораторієм, а точних термінів його скасування поки що немає. У НБУ зазначають, що зростання тарифів розпочнеться не раніше, ніж після завершення воєнного стану у країні.

Наскільки сильно можуть подорожчати газ, тепло та гаряча вода після скасування мораторію, поки що невідомо. У Нацбанку зазначають лише, що ціни зростатимуть до економічно обґрунтованого рівня.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Не менш важливо, що підвищення комунальних тарифів прогнозується в кілька етапів, які розтягнутися, ймовірно, не на один рік. Тобто різкого удару по гаманцях споживачів не буде. Водночас уразливі категорії громадян продовжуватимуть отримувати субсидії, розмір яких перераховуватимуть з урахуванням зміни тарифів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до літа доведеться не лише худнути, а й економити: у Раді обговорюють зміни тарифів на комуналку.

Також наш портал інформував, українці можуть звільнитися від сплати комунальних послуг: юрист підказала лазівку.

Крім того, ми писали, "третя платіжка" за газ щомісяця – міф чи реальність: газовики поставили крапку у цьому питанні