З 1 березня 2024 року громадяни України мають перспективу на отримання збільшених пенсійних виплат, завдяки запропонованим урядовим змінам.

Це заохочення спрямоване на покращення фінансового стану пенсіонерів та базується на проекті постанови, який наразі перебуває на обговоренні на порталі Федерації профспілок України.

Пенсіонери, фото: Уніан
Пенсіонери, фото: Уніан

По суті пропозиції, планується провести індексацію пенсій з коефіцієнтом 1,079, що позначиться кінцевих сумах виплат.

Передбачається, що мінімальне підвищення виплат пенсіонерам становитиме 100 гривень, а максимальне – 1577 гривень.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Однією з цілей такої індексації є вирівнювання розмірів пенсій для різних категорій громадян залежно від часу їхнього виходу на пенсію.

Обмін валют, фото Facebook НБУ
Обмін валют, фото Facebook НБУ

Проект також враховує, що індексація у розмірі 7,9% торкнеться пенсій, призначених до 2021 року. Ті, хто виходив на пенсію з 2021 по 2023 рік, отримають додаткові 100 гривень. Це спрямовано створення балансу у виплати та облік відмінностей у системі призначення пенсій у різні періоди.

Також очікується, що ці зміни сприяють вирівнюванню стандартів життя для пенсіонерів та збільшать середній розмір пенсії до 6 тисяч гривень.

Раніше ми писали про те, що зберуть частину пенсії і не тільки: неоплачені платіжки можуть обернутися великою бідою

Крім того, Знай.ua повідомляв, перерахунок виплат у березні: індексація торкнеться не лише пенсіонерів

Варто нагадати, що у українців відмовляють у відновленні пенсійних виплат: популярна помилка в "ідентифікації"