Споживачам, які використовують газ в невеликих кількостях та під’єднані до розподільчої системи, нараховується найменша плата за доставку газу.

В "Газмережі" розповіли, скільки і хто може платити мінімальний платіж за доставку газу, а у якому випадку споживач звільняється від платіжок.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Для кожного споживача плата за розподіл природного газу розраховується індивідуально. Але для українців з мінімальним обсягом використання блакитного палива є чітко встановлені норми.

Розмір річної замовленої потужності не може бути менший за:

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще
  • 39 кубометрів, якщо газопостачання припинено та опломбовано обладнання;
  • 39 кубометрів, якщо у домогосподарстві наявна газова плита;
  • 126 кубометрів, якщо у домогосподарстві є газова плита та колонка, опломбований опалювальний прилад;
  • 314 кубометрів за наявності опалювального приладу у домогосподарстві, навіть при відсутності газової плити та колонки.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Натомість за сплату, постачальник має підтримувати стабільний тиск у мережі, щоб споживач міг у будь-який час скористатись послугами газу. Незалежно від того, споживають користувачі газ чи ні, працівники обслуговуючої компанії проводять роботи кожен день для забезпечення стабільного та безпечного споживання.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Хто може не платити

Щоб не платити за доставку газу варто звернутись до своєї компанії, яка обслуговує мережі, щоб вони від’єднали обладнання домогосподарства від загальної системи. Тоді обладнання обслуговуватись не буде, а це значить, що і платити також не потрібно.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, що робити, якщо у квартирі холодно, а рахунки зростають: юрист дала обнадійливу відповідь

Раніше наш портал інформував, в Україні "прискорюють" пільги: хто має шанс платити за комуналку на 25% менше

Також портал Знай повідомляв, заберуть частину пенсії і не тільки: неоплачені платіжки можуть обернутися великою бідою