Комунальники звернулися до українців із закликом розрахуватися із боргами за водопостачання та водовідведення. Боржникам дають 30 днів, а потім призупинятимуть послуги. Про це йдеться на facebook-сторінці КП "Кременчукводоканал".

Споживачам почали надсилати попередження про наявність заборгованості. Після отримання оповіщення людина має 30 днів, щоб виплатити борг, або звернутися до постачальника послуг для укладання договору реструктуризації.

Споживання води. Фото: скрін youtube
Споживання води. Фото: скрін youtube

"Закликаємо споживачів не накопичувати боргів, подбати про сплату простроченої заборгованості або укласти договір реструктуризації, адже в іншому випадку, припинення надання послуг неминуче", - попередили комунальники.

Фахівці наголошують, що у разі реструктуризації споживачеві зазвичай необхідно сплатити половину боргу, а решту суми розділяють на 3-6 частин.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

У разі відключення води за борги на плечі споживача крім суми боргу лягають додаткові витрати на роботи водоканалу з відновлення послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, першоквітневий "сюрприз": ще один водоканал піднімає тарифи, кому готувати гаманці.

Також наш портал інформував, сплатили вчасно, а борг з'являється нема звідки: українцям вказали на нюанс, про який часто забувають.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться затягнути пояси тугіше: у НБУ дали прогноз, коли піднімуть тарифи на газ, гарячу воду та опалення.