Українці можуть уникнути переплати за комунальні послуги. Для цього потрібно у встановлений термін передавати показання лічильників, у тому числі води. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Щомісяця споживачі мають надавати актуальні показники лічильників. Це дозволить постачальнику послуг здійснити нарахування за фактичним обсягом спожитої води. Рекомендується надсилати дані до 28 числа кожного місяця.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Наголошується, що показники лічильника холодної води використовуються для розрахунку платіжки за централізоване водопостачання та каналізацію. Окремо необхідно подавати показники лічильника гарячої води.

Українці можуть подавати показники кількома способами. Наприклад, пенсіонери, які не мають смартфона та доступу до Інтернету, можуть звернутися в контакт-центр свого постачальника або Центр обслуговування клієнтів. Водночас є можливість передавати дані за допомогою онлайн-сервісів підприємств – через особистий кабінет, чат-боти та месенджери.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Клієнти, що запізнилися з передачею показників, можуть отримати платіж за воду з некоректними нарахуваннями. У такому випадку можна звернутися до постачальника послуг для перерахунку або вчасно подати актуальні показники наступного місяця.

Раніше портал Знай повідомляв, якщо не влаштовує рахунок, придивіться до лічильника: важливий сервіс, про який варто пам'ятати.

Також наш портал інформував, газовики попередили про драконівські штрафи: не розрахуєтеся до кінця життя.

Крім того, ми писали, врятуйте тисячі нервових клітин: "Ясно" показали, як розібратися з важливим питанням.