Влада Києва висунула амбітний план з будівництва метро на Троєщині, але голова та засновник Офісу трансформації, Максим Бахматов, вважає, що питання стоїть не лише в грошах, а й у підході до проекту.

В ефірі "Ми – Україна" він поділився своєю думкою, заявивши, що класичне метро на Троєщині за виділену суму збудувати просто неможливо.

"По-перше, влада Києва не побудувала метро на Виноградар за 10 років (а це дуже великий термін). По-друге, вони звикли будувати кілометри за схемою середньої вартості в 4 млрд гривень. Якщо ви перемножите на кількість станцій та довжину того, що хочуть збудувати на Троєщину, там буде 2,3, може 5 млрд доларів", – заявив Максим.

За ці гроші, каже Бахматов, ми можемо відбудувати Маріуполь, коли звільнимо його з окупації.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Троєщина, фото: instagram
Троєщина, фото: instagram

Однак, незважаючи на труднощі, голова Офісу трансформації сказав, що Троєщина потребує сучасного транспорту. Метро може бути класичним, але транспорт потрібен.

Гроші також важливі, але ключовим фактором є правильний підхід, тому що ми прямо зараз спостерігаємо помилки минулих вкладень, що б'ють метромережами. Інвестувати в Троєщину треба розумно, щоб отримати довгостроковий результат.

Нагадаємо, в ласті Борисполя витратять на укриття 114 мільйонів: матеріали купують значно дорожче за ринок

Раніше ми писали про те, що у 60 років воював за Київ та Бахмут, а тепер збирає гроші на життя у переході

Крім того, Знай.ua повідомляв, з литок золота, нерухомість та кілька автомобілів: скільки заробив Василь Вірастюк за перший рік повномасштабного вторгнення.