З 1 березня 2024 року одна з комунальних платіжок "поважчає" на 41%. До подорожчання слід готувати мешканцям одного з міст на Одещині. Про це повідомляється на офіційному сайті міської ради.

Комунальне підприємство "Житсервіс", яке надає послуги з вивезення побутових відходів на території Ізмаїлу, планує збільшення тарифу на свої послуги.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Зазначається, що востаннє розцінки переглядалися ще 2022 року. Через подорожчання пально-мастильних матеріалів, запчастин, а також підвищення розміру мінімальної заробітної плати чинний тариф став економічно необґрунтованим.

За підсумками проведення перерахунків було прийнято рішення встановити тариф на послугу з управління побутовими змішаними відходами для населення, організацій та установ бюджетної сфери, об'єктів благоустрою у розмірі 343,75 гривні за куб з ПДВ.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Натомість для інших споживачів (ОСББ, ЖБК, ЖК, ОГ, ГО, громади власників приватних квартир, фізичних осіб-підприємців, інших форм юридичних осіб) – 400 гривень за куб з ПДВ.

Наголошується, що вартість послуг із вивезення сміття з урахуванням норм накопичення на одного мешканцям складатиме 55 гривень на місяць. У середньому тариф підвищується на 41%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до літа доведеться не лише худнути, а й економити: у Раді обговорюють зміни тарифів на комуналку.

Також наш портал інформував, за теплі батареї віддамо останні гроші: суми в платіжках за опалення зросли на 30%.

Крім того, ми писали, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.